Kosovaren kämpfen gegen Einbürgerungshürden in Bayern und Sachsen

Bayern und Sachsen sind die einzigen Bundesländer, die trotz der staatlichen Anerkennung Kosovos durch die Bundesrepublik Deutschland darauf beharren, dass Kosovaren nicht nur ihre kosovarische, sondern auch die serbische Staatsbürgerschaft ablegen müssen. In den anderen Bundesländern wäre eine Einbürgerung dagegen weniger problematisch. Dem Großteil der Kosovaren in Bayern wird die Einbürgerung verweigert, sie müssen oft Bayern verlassen, um in einem anderen Bundesland ihre Rechte zu erhalten.

Die Gründung: Union der kosovarischen und deutschen Unternehmen in Deutschland

Am 13. Oktober 2014 in Köln wurde die Union der kosovarischen und deutschen Unternehmen in Deutschland gegründet. Die Wichtigkeit der Gründung wurde von Regierungsvertreter aus dem Kosova, Investitionsagentur, Industrie- und Handelskammer sowie Botschafter Skender Xhakaliu gewürdigt.

Albanian Sounds & Colours

Albanian Sounds & Colours

Am 29. November im Bürgerhaus “MüTZe” eine große kulturelle Veranstaltung mit albanischen Künstler aus dem albanisch-sprachigen Raum und Diaspora. Gleichgesinnte und Liebhaber der albanischen Rockmusik, Fotografie, Grafikdesign und Dichtung mögen zusammentreffen und einen schönen Abend untereinander verbringen. Alle Bürger dieser Welt sind herzlich eingeladen!!!

Kosovo: Metalle dominieren Exporte

Das Statistische Amt des Kosovo (ESK) hat die Außenhandelsdaten für Dezember 2012 veröffentlicht. Laut diesem Bericht machen die unedlen Metalle die größte Gruppe der Exporte.

Ausschuss genehmigt das Kraftwerkprojekt

Ausschuss genehmigt das Kraftwerkprojekt

Der Lenkungsausschuss für das Kraftwerksprojekt "Kosova e Re" hat die neuen Entwicklungen im Zusammenhang mit der Vorbereitung der Ausschreibung geprüft sowie die Entwurfe für die Interessensbekundung der Investoren genehmigt.

Laut Regierung werden die Investoren Ende März 2013 zur Einreichung der Vorschläge und Projektentwurfe aufgefordert.

Deutsche Investitionen erreichen 500 Mill. Euro

Deutschland führt die Liste der ausländischen Direktinvestitionen im Kosovo. Von 2007 bis 2012 haben deutsche Investoren 540 Millionen Euro im Kosovo investiert.

Nëntori i sukseve t‘mëdha

N‘lumin e shpejt t‘lajmeve të mediat tona, s‘asht leht me dallu t‘randsishmen. Lajmi ma i mirë që kurorzoj festat e Nëntorit „100 vjet shtet“ asht se Murat Jashari doktoroj në Universitetin e Prishtinës me fokus tematik t‘juridikut.

Me vite shteti jugosllav, e vazhduar nga ai serb, shqiptarin nuk donte me shkollë - sepse „dija asht fuqi“. Serbia nuk e donte shqiptarin as t‘shkollun, as t‘fort. Po n‘Drenicë Serbia ja ndaloj zhvillim intelektual babgjyshit t‘Murat Jasharit, e n‘vijim edhe djemve t‘tij. Shpirti intelektual i babgjyshit autodidakt u transferu me besnikëri te Murati. Sot jemi dëshmitar t‘gjallë se Murati doktoroj, duke marrë titullin jo vetem n‘emnin e vet, por edhe për babgjyshin, i cili kishte meritu titull si ky!

Kosovo verbessert sich im Weltbank Ranking

Kosovo verbessert sich im Weltbank Ranking

Im neuen „Doing Business 2013“ Bericht der Weltbank hat sich Kosovo um 19 Plätze im Vergleich zum Vorjahr verbessert. Im neuen Bericht besetzt Kosovo Platz 98 von insgesamt 183 Ländern.

Kosovo hat sich in allen von der Weltbank untersuchten Indikatoren verbessert. Insbesondere wenn es um den Schutz der ausländischen Investitionen geht, hat Kosovo 74 Plätze gutgemacht.

Turne futbollistik i të rinjve kosovarë në Gjermani

Të rinjë gjermanë dhe kosovarë fotografohen së bashku pas ndeshjes

36 djelmosha kosovarë, talentë të rinj të futbollit, mes moshës 14 dhe 16 vjeç, kishin ardhur të shtunën (06.10.) të përballeshin me bashkëmoshatarët e tyre të SSV Bornheim.

E shtunë 6 Tetor në Bornheim, lagjja Brenig. Fusha e futbollit të SSV Bornheim, por edhe vetë qyteti i bukur mes Kölnit dhe Bonit me rreth 49 mijë banorë, kishte në këtë ditë mysafirë të veçantë. 30 djelmosha kosovarë, talente të reja në futboll, mes moshës 14 dhe 16 vjeç, të ndarë në dy ekipe U 14 dhe U 15, kishin ardhur të përballeshin me bashkëmoshatarët e tyre të SSV Bornheim, B2 dhe B1. Në pushimin e shkurtër pas ndeshjes së parë organizatori i këtij turni, zotin Dieter Paffrath nga Qendra për Këshillim, Ndërmjetësim dhe përkujdesje të lojtarëve „HPSC Deutschland“, na rrëfen.

Ranking Turizmit Shqiptar

Ranking Turizmit Shqiptar

Në rast se jeni të (pa)knaqur me akomodim gjatë pushimeve tuaja në plazhet shqiptare, por edhe më tej, këtë mund ta reflektoni menjëherë në platformen e re (aktualisht në Beta-Version) duke klikuar në këtë link: http://adria.kosova.de

- Hotelet aktuale në këtë sistem janë fiktive, për të demostruar mundësin e vleresimit tuaj me yje. Objektet do të largohen posa të pasurohet platforma me hotele autentike.
- Platforma mundëson regjistrimin e një accountit të ri dhe përmes tij futjen e hoteleve të reja për vlersime.
- Qëllimi i këtij sistemi është transparenca e kualitetit të shërbimeve turistike në trevat shqiptare.
- Platforma është programim vetiak i firmës AlbamatriX në bazën PHP/MySQL. Resonanca dhe udhëzimet për optimim të sistemit janë të mirëseardhura!

Seiten

Subscribe to Kosova Info Server RSS