Sammlung von Newsfeeds

Was hinter neuer US-Strategie auf dem Balkan steckt – Experten - Sputnik Deutschland

News - Do, 30/11/2017 - 19:01

Sputnik Deutschland

Was hinter neuer US-Strategie auf dem Balkan steckt – Experten
Sputnik Deutschland
Die Aufgabe besteht darin, ein rechtsgültiges Abkommen über gutnachbarliche Beziehungen zwischen Serbien und Kosovo zu schließen und damit Bedingungen dafür zu schaffen, dass Kosovo der Uno beitreten wird. Danach wird es unnötig, dass Belgrad Kosovos ...

Google News
Kategorien: News

Gjermania kufizon marrëdhëniet diplomatike me Korenë e Veriut

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 18:41
Gjermania reagoi ndaj testit të ri me raketa atomike të Koresë së Veriut. Por ky hap i qeverisë gjermane nuk shkon deri në atë masë sikurse kërkon SHBA-ja. Kina dhe Rusia nuk duan t'i përgjigjen thirrjes së SHBA-së.
Kategorien: Deutsch Welle

Koment: Fund vdekjeprurës dhe fije shprese

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 12:19
Vetëvrasja spektakolare e një të dënuari nuk e ul vlerën dhe rëndësinë e Tribunalit të Hagës për ish-Jugosllavinë, mendon Zoran Arbutina.
Kategorien: Deutsch Welle

Shërbimi i fshehtë gjerman kthen vështrimin nga Ballkani, fokusohet në Bosnjë

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 12:18
Shërbimi Federal Informativ gjerman, BND e ka përqendruar vëmendjen gjithnjë e më shumë në Ballkan, veçanërisht në Bosnjë-Hercegovinë, bën të ditur Berliner Zeitung. Shtetet e brishta të rajonit janë shqetësim për BND.
Kategorien: Deutsch Welle

Schomburg: "Gjykata Speciale është diskriminim për Kosovën"

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 09:11
Me dënimin kundër ish-udhëheqësve të kroatëve të Bosnjes Tribunali i Hagës (ICTY) përfundoi misionin. Meritat e drejtësisë ndërkombëtare janë të jashtëzakonshme, mendon ish-gjyqtari i këtij Tribunali Wolfgang Schomburg.
Kategorien: Deutsch Welle

Merkel: T'i kundërvihemi migracionit ilegal

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 08:59
Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, në kuadër të samitit BE-Afrikë u shpreh e indinjuar mbi tregtinë skllavërore me refugjatët në Libi dhe bën thirrje për një luftë energjike kundër migracionit ilegal.
Kategorien: Deutsch Welle

Mërgata shqiptare faktor zhvillimi

Deutsche Welle - Do, 30/11/2017 - 08:57
Ç'rol mund të luajë mërgata shqiptare në zhvillimin e vendeve të prejardhjes? Intervistë me ministrin e Zhvillimit Ekonomik të Kosovës Valdrin Lluka.
Kategorien: Deutsch Welle

Incident në Tribunalin e Hagës: gjenerali kroat që u dënua vdes në klinikë

Deutsche Welle - Mi, 29/11/2017 - 16:46
Gjenerali boshnjako-kroat Slobodan Praljak i dënuar nga Tribunali i Hagës për krime lufte vdiq sipas raporteve të medieve në Hagë. Pasi burgimi i tij u konfirmua, ai besohet se piu helm.
Kategorien: Deutsch Welle

Seit einem Vierteljahrhundert werden die Jugoslawienkriege aufgearbeitet - Neue Zürcher Zeitung

News - Mi, 29/11/2017 - 15:33

Neue Zürcher Zeitung

Seit einem Vierteljahrhundert werden die Jugoslawienkriege aufgearbeitet
Neue Zürcher Zeitung
Mit der Loslösung Sloweniens und einem zehntägigen bewaffneten Konflikt beginnt der Jugoslawienkrieg. Dieser führt zum Zerfall des Staatsgebildes, auf dessen Gebiet mit Serbien, Montenegro, Kroatien, Bosnien, Slowenien, Mazedonien und Kosovo ...

und weitere »
Kategorien: News

Koalicioni i madh qeveritar i Merkelit: nuk ishte edhe kaq i keq, apo jo?

Deutsche Welle - Mi, 29/11/2017 - 12:24
Koalicionet mes partive të mëdha nuk janë të preferuara. Ato e paralizojnë opozitën dhe margjinalizojnë partnerët e vegjël, argumentojnë kritikët. SPD e njeh këtë. Por tani sërish kemi para vetes një koalicion të tillë.
Kategorien: Deutsch Welle

Azilkërkimi në Gjermani rrugë e gabuar

Deutsche Welle - Mi, 29/11/2017 - 07:57
Novoseja është fshat në qarkun e Kukësit, ku pothuajse të gjithë të rinjtë kanë ikur në emigrim në Angli dhe Gjermani. Ata që tentuan azilin në Gjermani janë kthyer sërish në vendlindje dhe nuk kanë asnjë të ardhur.
Kategorien: Deutsch Welle

Numri i emigrantëve të paligjshëm nga Kosova ende i lartë

Deutsche Welle - Mi, 29/11/2017 - 07:56
Edmond Gashi, nga Qendra Gjermane e Informimit për Migrim, Aftësim Profesional dhe Karrierë thotë se numri i emigrantëve të paligjshëm nga Kosova është ende i lartë.
Kategorien: Deutsch Welle

Juncker për DW: "Të hapen rrugë legale për në Europë"

Deutsche Welle - Mi, 29/11/2017 - 07:55
Në sfondin e "tregtisë me skllevër" që po bëhet me migrantët në Libi, BE nuk duhet të heshtë, thotë për DW, kryetari i Komisionit, Jean-Claude Juncker. Ai bën thirrje për hapjen e rrugëve legale për imigrimin në BE.
Kategorien: Deutsch Welle

Not an der Wurzel bekämpfen - Berchtesgadener Anzeiger

News - Mi, 29/11/2017 - 00:20

Berchtesgadener Anzeiger

Not an der Wurzel bekämpfen
Berchtesgadener Anzeiger
Das Kosovo bleibt mit einem Durchschnittslohn von 250 Euro das Armenhaus Europas. Ein Drittel der Bevölkerung ist mit weniger als 1,37 Euro am Tag laut Weltbank extrem arm. Hier sind die 34 Verteilstationen der Caritas Kosovo die erste Anlaufstelle für ...

und weitere »
Kategorien: News

Rama: Ëndrra jonë bashkimi kombëtar përmes Bashkimit Evropian

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 20:06
Si mund të bashkohet Kosova me Shqipërinë pa përsëritur historinë e konflikteve të përgjakshme në ish-Jugosllavi? Formula është gjetur: përmes Bashkimit Europian
Kategorien: Deutsch Welle

Juncker: "Të hapen rrugë legale për migrimin në Evropë"

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 16:43
Përballë "tregtisë skllavërore" me migrantë në Libi, BE nuk duhet të heshtë, thotë Presidenti i Komisionit Evropian Jean-Claude Juncker në intervistë me DW dhe kërkon më shumë migrim legal në BE.
Kategorien: Deutsch Welle

Maqedoni: Arrestohen të akuzuarit për mësymjen në parlament

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 16:21
Prokuroria Publike e Maqedonisë në valën e hetimeve për dhunën më 27 prill në parlamentin e Shkupit arrestoi 36 të akuzuar, ndër ta edhe deputetë e ish-funksionarë. Oppzita bë thirrje për protestë kundër arrestimeve.
Kategorien: Deutsch Welle

Sulm me thikë kundër kryetarit të bashkisë së Altenas: ndihmoi refugjatët

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 11:23
Ai ofroi që në qytetin e tij të pranohen më shumë refugjatë, se sa qe parashikuar. A u bë Andreas Hollstein viktimë e një sulmi? Autoritetet besojnë se motivi është politik.
Kategorien: Deutsch Welle

Gjermani: Sërish koalicion qeverisës me bazë të gjerë?

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 08:30
Katër vjet me radhë CDU/CSU dhe SPD qeverisën në qetësi. Por një kapitull i ri i këtij koalicioni nuk është i vetëkuptueshëm. Rindërgjegjësimi i SPD-së për temat sociale mund t'i vështirësojë kompromiset.
Kategorien: Deutsch Welle

Kina investon miliarda në Evropën Lindore dhe Juglindore

Deutsche Welle - Di, 28/11/2017 - 08:30
Kina u premton vendeve të Evropës Lindore dhe Juglindore investime në miliarda. BE-ja është skeptike.
Kategorien: Deutsch Welle

Seiten

Subscribe to Kosova Info Server Aggregator