Braktis arkiven dhe shih kėtė faqe nė dizajn standard : Shkyqja e Kompjuterit
Pleurati
09.02.2006, 21:17:00
Tungjatjeta tė gjithėve,
ka kohė qė unė kam njė problem me kompjuterin tim. Tani atij i ėshtė shtuar edhe njė problem tjetėr. Janė bėrė dy!
Problemi i parė.
Kompjuteri im shkyqet derisa unė jam duke punuar. Nganjėherė kam vėshtirėsi qė ta startoj. Ngjan qė tė detyrohem ta kyq nga 3-4 herė ndonjėherė, deri sa tė fillojė tė punojė.
Nganjėherė punon deri 10-12 orė e mė shumė pa ndėrprerė, por nganjėherė shkyqet pas 10 minutash. Thėnė shkurt, unė nuk jam kurrė i sigurtė kur do tė shkyqet. Problemi ėshtė se unė jam duke punuar, shkruar prandaj shpesh ngjan qė tė mos ruhet ndonjė pjesė e ndonjė dokumenti nė tė cilin jam duke punuar.
Pėr ēdo ditė mė shkyqet nė intervale tė ndryshme. Unė nuk kam vėrejtur ndonjė rregullsi tek ai.
Problemi i dytė ėshtė se tani nuk mund tė hap edhe emailat e mi nė atė kompjuter nė njėrin nga serverėt ku unė kam njė konto. Por unė nuk mund ta hap as faqen "Diskussionsforum" tė Kosova.de. Mė thot se ka njė gabim nė faqen.
Kompjuteri im ėshtė me kėto karakteristika:
2400 MHz
512 MBRahm
WIndows 2003 dhe shumė programe tė tjera.
Monitor 17" Philips (Monitor i rrafshėt)
Maus pa lidhje me kabėll (Kabellosemaus)
Nė banesė kam edhe njė kompjuter qė ėshtė diku rreth 4 vjet mė i vjetėr se ky pėr tė cilin shkrova. Tani jam duke punuar nė kompjuterin e vjetėr, i cili kurrė nuk ėshtė shkyqur sikur ai i riu.
Tė dy kompjuterėt janė tė lidhur nė tė njėjtėn lidhje Interneti (ADSL) dhe pėrdorin tė njėjtin shtypės (Printer). Por kompjuteri i ri ėshtė i caktuar si qendėr, domethėnė ky i vjetri nuk shtyp dot nėse nuk ėshtė duke punuar i riu.
Pyetja ime:
Kush mund tė mė ndihmojė nė kėtė drejtim? ēfarė duhet bėrė qė kompjuteri im i ri tė mos shkyqet mė ashtu vetvetiu? ēfarė dunet bėrė qė tė mund tė shikoj faqen e Kosova.de dhe tė hap postėn time elektronike?
Pėr ēdo nihmė Ju falėnderoj qė mė parė
Pėrshėndetje tė Pėrzemėrta
Pleurati
viktor
10.02.2006, 00:43:00
tung
shiqo mos po te nxehet procesori shume vertetoje a po funksionon ventilatori "kutija" e rrymes a eshte mjafte e fuqishme (400wat a po me shume) po ashtu eshte e preferushme qe ta pastrojsh nga pluhuri tere pc mbrenda e sidomos ventilatorin mbi processor
gentelmeni
10.02.2006, 00:59:00
Tungi Pleurat
Ne muajin etetor te vitit qe iku kam pas te njejtin problem.Shkaktar mund te jete zemra e komp.
Pasiqe e paske komp. e ri do te ishte mire qe te shkosh aty ku e ke blere e ma merr mendja qe e ke garancionin.
Mund te jete edhe procesori,por mua me kishte ikur Motherboard.Pra ishte djegur.Kompania ma ka nderrue falas pasiqe garancioni ishte nga prodhuesi.
Te sugjeroj qe ta diagnozosh sa me pare,sepse nuk e besoj qe eshte defekt i zakonshem qe rregullohet,por do te jete motherboard ose procesori....
genti
viktor
10.02.2006, 08:47:00
nuk besoj se eshte djegur matherboard apo procesori sepse po te ishte djegur nuk do te funksiononte fare ndersa rasti i pleuratit eshte se ai her pas here fiket
te procesoert eshte nje sisitem i cilil se pari e ngadalson e pastaj e ndale pc kur nxehet pra e mbron nga djegeja
Pleurati
10.02.2006, 13:00:00
Tungjatjeta viktori dhe gentlemeni,
Ju falemnderit shumė qė kėtė problemin tim e keni marrė seriozisht.
Tani sa desha ta kyq. Kot! U shkyq, madje ende pa startuar mirė. Kjo mė bėn tė dyshoj se nuk ėshtė se ai nxehet, sepse pėrndryshe do tė startonte dhe do tė punonte disa orė derisa tė nxehet, e pastaj do tė shkyqej. Pra, problemi ėshtė se ai nuk arrin tė nxehet fare.
Sa i pėrket djegjes sė mother.... si e quani Ju, kėtė nuk mund ta di. Ėshtė e mundur, por unė si injorant nė fushėn e kompjuterėve, madje as nuk e di ēfarė ėshtė kjo ose ky farė mother....
Sa i pėrket ndėrrimit tė pjesėve, ky ėshtė njė problem, sepse megjithatė kompjuteri nuk ėshtė edhe aq i ri. Nė tė vėrtetė atėherė kur e kam blerė ka qenė relativisht "i fuqishėm", por ky ėshtė blerė nė vitin 2002. Prandaj ka kohė qė garancioni nuk vlen mė.
Njė shok qė merr vesh pakėz dhe e ka kontrolluar njėherė, dyshon sė ėshtė puna e procesorit i cili duhet tė ndėrrohet. Por, unė vertetė nuk e di.
Unė mirėpres edhe sugjerime apo diagnoza tė tjera. Ndoshta ndonjėra nga to mė ndihmon edhe mė shumė.
Sidoqoftė, Ju falemnderit shumė edhe njėherė pėr sugjerimet Tuaja.
Pėrshėndetje
Pleurati
DaVinci
10.02.2006, 14:12:00
Pleurati,
Viktori dhe Gentelmeni te kan udhezuar me shume te drejt. Une personalisht kam pasur dy raste te tilla. Njeri kishte ventilatorin e procesorit te djegur, ndersa ne rastin tjeter problemi ishte me pllaken ame te kompjuterit. Sa per informimin tend, procesori mund te nxehet per te mos startuar brenda pak sekondave, pra edhe pse nuk ka startuar mund te jet nxehur per te u fikur. Mos harro se gjat startimit procesori eshte 100% i ngarkuar, pra kerkon rryme shume dhe nxehet shpejt. Pas startimit, procesori bie dikund rreth 1-2% shfrytezim, duke mbajtur sistemin gjalle dhe duke monitoruar kerkesat e ndryshme nga ana e perdoruesit. (perveq ne raste kur ruan dicka apo kur ti kerkon procesim te informatave nga ai).
Te kontrollosh punen e ventilatorit te procesorit eshte pune shume e thjesht. Hape kutine e kompjuterit deri sa ai eshte i lidhur ne rryme dhe me gjitha komponentet ansore (Monitori, mausi etj), pra i gatshem per pune. Me kuti te hapur shtype pullen per te startuar kompjuterin dhe shiko mbi procesor ke nje ventilator qe duhet te rrotullohet. Nese ai nuk rrotullohet dhe fiket kompjuteri ateher eshte i djegur. Ka raste kur procesori ftohet me ftohes pasiv, pra nuk ka ventilator mirepo ka nje kuti te metalte te prere ne kanale te shumta, te ngjitur ne te e cila e ben shperndarjen e nxehtesis, dhe ftoh procesorin. Nese ky eshte rasti tek ti, pra procesori ftohet me ftohes pasiv e jo ventilator, ateher gjasat jan shume me te medha qe te eshte shkaktuar defekt ne pllaken ame (Motherboard). Pllaka ame (motherboard) eshte pllaka kryesore e kompjuterit, pra si ta hapesh kutine e kompjuterit, pllaka ma e madhe ne te, ne fund te kutise, ku jan te montuara te gjitha komponentet, ajo eshte pllaka ame.
Ne rast te djegjes se ventilatorit te procesorit, problemi eshte i vogel dhe shume leht zgjidhet. Duhet me ja hjek ventilatorin, ka dy tela te vegjel te lidhur per pllaken ame, i hjek ata, pastaj e liron ventilatorin permes ca lidhjeve te vogla qe i ka peranash e qe lidhet me procesor dhe e hjek pa kurrfare problemi. Nuk kushton shume dhe mund ta vendosesh vet ne te njejten menyre kur ta blesh te riun.
Ne rast se eshte djegur pllaka ame, nuk te preferoj te mirresh me te vet, dergoje tek nje teknik qe mirret me ate pune. Pllaka ame, mund te kushtoj shume, varesisht prej zgjedhjes, diku prej 40 euro e perpjet deri ne disa qindra.
Besoj se te kemi ndihmuar sado pak
Duudeee
Skifteri
10.02.2006, 14:34:00
Tung Pleurati,
Me njė problem tė ngjajshėm pėrballohesha dhe unė! Kyēja e kompjuterit ishte nė rregull por, pas disa ca.30sec Kompjuteri ēkyēej vetvetiu. Unė e kam pastruar njėherė mirė nga pluhuri, pastaj kam ndėrruar ventilatorin, e kam vendos kompjuterin tani jo afėr murit dhe si masė pėrfundimtare e kam lėnė kapakun e tij anėsor pakė tė hapur. Deri me sot nuk kam probleme mė!
,...kur tė menjanoni problemin, mos pritofsh na trego tė lutem se ku ishte defekti!
Suksese!
Skifteri
gentelmeni
10.02.2006, 16:28:00
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font class=postbody>Quote:</font><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR><TR><TD><FONT class=quote><BLOCKQUOTE>
viktor afishoj me 2006-02-10 08:47 :
nuk besoj se eshte djegur matherboard apo procesori sepse po te ishte djegur nuk do te funksiononte fare ndersa rasti i pleuratit eshte se ai her pas here fiket
te procesoert eshte nje sisitem i cilil se pari e ngadalson e pastaj e ndale pc kur nxehet pra e mbron nga djegeja
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR></TABLE>
Te njetin problem kam pasur siq e ceka me larte.Gabimi im ishte qe une kam menduar qe kam virus(qesharake) dhe mendoja qe me ne fund ta formatoj komp.
Pra sa me shume qe u vonova ta kontrolloj te ndonje mjeshter aq me i madh me doli problemi.Pra ishte djeg motherboard...
Pra qoje te mjeshtri e nashta te del me lire....
genti
Pleurati
10.02.2006, 19:07:00
Tungjatjeta tė gjithėve,
Ju falemnderit jashtėzakonisht shumė pėr ndihmėn e ofruar. Gati tė gjitha sygjerimet mė ēojnė nė tė njėjtėn problem. Unė do tė hap kompjuterin dhe do tė shoh nėse kjo ėshtė. Dhe sigurisht, sipas kėrkesės sė njėrit prej jush, unė do tė njoftoj se si do tė reagojė kompjuteri im. Dhe gjithsesi mė duhet tė bėj diēka.
Ju falemnderit shumė pėr postimet Tuaja.
Problemi i dytė ėshtė se unė nuk mund tė hap emailat e mi, por edhe faqen e Kosova.de e hap, por nė diskussionsforum nuk mund tė hyj, sidomos nė atė tė politikės. Aty mė lajmėrohet njė lajmėrim pėr vdekjen e njė anėtareje tė Kosova.de Mjellma, dhe mė nuk mund tė hap gjė tjetėr.
Keni ndonjė ide pse ngjajnė kėto dy fenomene?
Pėrshėndetje
Pleurati
<TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font class=postbody>Quote:</font><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR><TR><TD><FONT class=quote><BLOCKQUOTE>
Pleurati afishoj me 2006-02-10 19:07 :
Tungjatjeta tė gjithėve,
Ju falemnderit jashtėzakonisht shumė pėr ndihmėn e ofruar. Gati tė gjitha sygjerimet mė ēojnė nė tė njėjtėn problem. Unė do tė hap kompjuterin dhe do tė shoh nėse kjo ėshtė. Dhe sigurisht, sipas kėrkesės sė njėrit prej jush, unė do tė njoftoj se si do tė reagojė kompjuteri im. Dhe gjithsesi mė duhet tė bėj diēka.
Ju falemnderit shumė pėr postimet Tuaja.
Problemi i dytė ėshtė se unė nuk mund tė hap emailat e mi, por edhe faqen e Kosova.de e hap, por nė diskussionsforum nuk mund tė hyj, sidomos nė atė tė politikės. Aty mė lajmėrohet njė lajmėrim pėr vdekjen e njė anėtareje tė Kosova.de Mjellma, dhe mė nuk mund tė hap gjė tjetėr.
Keni ndonjė ide pse ngjajnė kėto dy fenomene?
Pėrshėndetje
Pleurati
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR width=100% color=#333333 SIZE=1></TD></TR></TABLE>
--------------
--------------
une kam pas para do dite problemin me kosova.de gjegjsisht qasje ne forum,sikurse rasti yt pleurat,dhe e njejta te paraqitet edhe ne emaila
per te parin them se pproblem ka qene serveri,(ma merr mendja se nese cdo gje asht ne rregull me password korrekt,qe serveri te jet problem edhe tek email-at)
per kete i jam drejtuar stafit te DF dhe ende pa marre pergjigjje kam fshire te gjithe coockie-s ne browserin tim dhe pasnjikohe ka funksionuar
Fatonb
10.02.2006, 20:57:00
windowsupdate
antivir software
ketu:
http://www.free-av.de/down/windows/antivir_workstation_win7u_de_h.exe
pastaj ky virenscaner
http://download6.emsisoft.com/a2personalsetup.exe
regjistroju ketu ta dergojn pasin ne e-mail adrese
100 % rregullohet problemi
Ps: tjera her shikoni forumin mire pasi njejten pergjigje e kam postuar shume her eshte nje teme Ndihme: Rreth pc dhe sistemeve Operative
<font class=editedby>[ Ky afishim u ndryshua nga: Fatonb mė 2006-02-10 20:58 ]</font>
DaVinci
11.02.2006, 14:37:00
Shqiperian3020 afishoj me 2006-02-10 14:34 :
Tung Pleurati,
Me njė problem tė ngjajshėm pėrballohesha dhe unė! Kyēja e kompjuterit ishte nė rregull por, pas disa ca.30sec Kompjuteri ēkyēej vetvetiu. Unė e kam pastruar njėherė mirė nga pluhuri, pastaj kam ndėrruar ventilatorin, e kam vendos kompjuterin tani jo afėr murit dhe si masė pėrfundimtare e kam lėnė kapakun e tij anėsor pakė tė hapur. Deri me sot nuk kam probleme mė!
,...kur tė menjanoni problemin, mos pritofsh na trego tė lutem se ku ishte defekti!
Suksese!
Skifteri
I nderuari Skifteri,
Problemi yt nuk qendron ne pllaken ame apo procesorin. Poashtu nuk qendron as ne ventilartorin e procesorit apo ventilatorin e kutise se kompjuterit.
Problemi tek ti qendron ne ventilimin e dobet, apo qarkullimin e dobet te ajrit brenda kutise. Nese kete problem nuk e ke pasur prej fillimit, prej kur e ke ble kompjuterin, ateher me siguri keni shtuar dicka ne te, si psh: ndonje hard disk shtes, ndonje CD ose DVD Drive apo dicka tjeter qe ka penguar qarkullimin e ajrit ne kuti. Nese kjo nuk eshte rasti tek ti, ateher kontrolloj kallbat qe dalin nga furnizuesi elektrik, deri tek komponentet tjera. Kontrolloji qe ato mos te grumbullohen mbi procesorin qe te pengojne qarkullimin e ajrit mbi te.
Kutite e lira te kompjutereve e kan kete problem te njohur pasi qe nuk kontrollohen a po qarkullon ajri ne menyre te rregullt para dhe pasi te vendosen komponentet.
Nejse, zgjidhja tjeter (perveq asaj ta lesh kapakun hapur) eshte te blesh edhe nje ventilator 80 apo 120mm (gjinden leht dhe nuk kushtojne shume) dhe ta vendosesh ne kapakun ansor qe te intesifikoj qarkullimin e ajrit. Mos harro ventilatoret terheqin ajrin nga brenda dhe e hudhin jashte, pra duhet te ket vrima te mjaftueshme ne kuti qe ajri te mund te hyj nga jashte brenda kutise dhe te dal nga ventilatori ne menyre qe te ftohe komponentet brenda. Nese kompjuteri yt perdoret per lojra ateher karta grafike nxehet shume dhe kerkon ftofje me intenzive. Pra nese ky eshte rasti ateher te duhen dy ventilatore, nje ne fund te kutise per te futur ajr brenda e tjetri anash per te hudhur ajr jasht.
Nese kompjuteri yt eshte i vendosur mbi tepih, ateher vrimat e parapara per te futur ajrin brenda mund te jen mbyllur, pra ka mundesi qe me ngritjen e kompjuterit nga dyshemeja te mundesohet qarkullim me i mire i ajrit.
Mund te ket edhe ndonje arsye tjeter specifike per kompjuterin tend. Mirepo shkaktari eshte qarkullimi i dobet i ajrit ne kompjuter. Pra shikoje kutine mire, shpoj disa vrima nese ka nevoje, bleje nje ventilator shtese apo si te jet rasti.
Me shprese se te kam ndihmuar sado pak
Duudeee
Pleurati
11.02.2006, 17:57:00
Tungjatjeta tė gjithėve,
Edhe njėherė Ju falemnderit tė gjithėve. Nihmė e madhe ishte qė tė gjithė jeni marrė seriozisht me problemin tim. Unė respektoj pėrpjekjet, sygjerimet dhe kohėn Tuaj tė vlefshme.
Unė dje hapa kompjuterin. Dy ventilatorė punonin, mendoj silleshin rregullisht. E pastrova nga pluhuri dhe e futa nė rrymė me tė gjithė komponentet (ashtu si mė ėshtė sygjeruar nga njėri prej diskutuesve kėtu), dhe pėr ēudi ai punonte pa problem (me kuti tė hapur natyrisht). Edhe me kuti tė mbyllur punonte pa problem. Kjo mė bėn tė besoj se sygjerimet e shumicės kėtu, pėr mungesėn e ajrit tė mjaftueshėm pėr ftohje, janė krejt me vend. Kėtė e them edhe pėr faktin se sot, pasi e kyqa kompjuterin, tė cilin e kisha mbyllur (mendoj nė kapakun) mbrėmė, ndodhi e njėjta gjė: ai u shkyq ende pa startuar mirė.
SIpas tė gjithė gjasave, problemi qėndron nė ftohjen. Tani e tutje, ky do tė jetė problem imi. Tė gjithėve Ju falemnderit edhe njėhėrė.
Sa i pėrket hapjes sė faqes sė Kosova.de dhe tė emailave, kėtu mė lartė kishte po ashtu njė udhėzim nga njėri prej moderatorėve. Do tė pėrpiqem tė veproj sipas atyre udhėzimeve, ndoshta edhe me njohuritė e mia tė pakta do tė mund tė rregulloj diēka.
Natyrisht, unė do ta kėshilloja edhe njė mjeshtėr dhe nuk do tė shpenzoja kaq shumė kohė dhe mund, e edhe kohėn Tuaj tė vlefshme. Por unė jam student momentalisht, dhe thjesht pėr kėtė mė mungojnė mjetet financiare.
Pėrshėndetje tė gjithėve
Pleurati
Skifteri
11.02.2006, 19:00:00
vb_dude afishoj me 2006-02-11 14:37 :
Shqiperian3020 afishoj me 2006-02-10 14:34 :
Tung Pleurati,
Suksese!
Skifteri
I nderuari Skifteri,
Problemi yt nuk qendron ne pllaken ame apo procesorin. Poashtu nuk qendron as ne ventilartorin e procesorit apo ventilatorin e kutise se kompjuterit.
Problemi tek ti qendron ne ventilimin e dobet, apo qarkullimin e dobet te ajrit brenda kutise. Nese kete problem nuk e ke pasur prej fillimit, prej kur e ke ble kompjuterin, ateher me siguri keni shtuar dicka ne te, si psh: ndonje hard disk shtes, ndonje CD ose DVD Drive apo dicka tjeter qe ka penguar qarkullimin e ajrit ne kuti. Nese kjo nuk eshte rasti tek ti, ateher kontrolloj kallbat qe dalin nga furnizuesi elektrik, deri tek komponentet tjera. Kontrolloji qe ato mos te grumbullohen mbi procesorin qe te pengojne qarkullimin e ajrit mbi te.
Kutite e lira te kompjutereve e kan kete problem te njohur pasi qe nuk kontrollohen a po qarkullon ajri ne menyre te rregullt para dhe pasi te vendosen komponentet.
Nejse, zgjidhja tjeter (perveq asaj ta lesh kapakun hapur) eshte te blesh edhe nje ventilator 80 apo 120mm (gjinden leht dhe nuk kushtojne shume) dhe ta vendosesh ne kapakun ansor qe te intesifikoj qarkullimin e ajrit. Mos harro ventilatoret terheqin ajrin nga brenda dhe e hudhin jashte, pra duhet te ket vrima te mjaftueshme ne kuti qe ajri te mund te hyj nga jashte brenda kutise dhe te dal nga ventilatori ne menyre qe te ftohe komponentet brenda. Nese kompjuteri yt perdoret per lojra ateher karta grafike nxehet shume dhe kerkon ftofje me intenzive. Pra nese ky eshte rasti ateher te duhen dy ventilatore, nje ne fund te kutise per te futur ajr brenda e tjetri anash per te hudhur ajr jasht.
Nese kompjuteri yt eshte i vendosur mbi tepih, ateher vrimat e parapara per te futur ajrin brenda mund te jen mbyllur, pra ka mundesi qe me ngritjen e kompjuterit nga dyshemeja te mundesohet qarkullim me i mire i ajrit.
Mund te ket edhe ndonje arsye tjeter specifike per kompjuterin tend. Mirepo shkaktari eshte qarkullimi i dobet i ajrit ne kompjuter. Pra shikoje kutine mire, shpoj disa vrima nese ka nevoje, bleje nje ventilator shtese apo si te jet rasti.
Me shprese se te kam ndihmuar sado pak
Duudeee
I nderuari Duudeee,
Problemin qė kam pėrshkruar i pėrkon tė sė kaluarės, pra unė nė tė kaluarėn diku pra njė 1,5viti pėrballohėsha mė vėshtirėsitė nė fjalė, dhe si kundėrmasa i'a kam bėrė ashtu siē i kam radhitur! Dhe pata sukses! Po, deri mė tani kompjuterin e kam pasė tė vendosur mbi tepih. Do tė pėrfillė rekomandimin Tuaj dhe do ta lartėsojė paksa nga dyshemeja, me siguri dėm nuk do tė jetė.
Falemnderit pėr kohėn e marrė dhe, pėr pėrshkrimin e shkėlqyeshėm.
Shėndet, Skifteri
LIGHTS
13.02.2006, 11:17:00
Tung
Harddiskun nderroe dhe u kry puna , Flas nga pervoja
kalo mir
Pleurati
13.02.2006, 19:05:00
Tungajtjeta tė gjithėve,
Qė mė parė dua tė falėnderoj edhe njėherė tė gjithė pjesėmarrėsit nė diskutimin rreth temės kėtu.
Unė, meqenėse isha hapės i temės, i kam pėrcjellur me vėmendje tė gjitha postimet kėtu. Dhe Ju them, pas disa pėrpjekjeve, tani arrita tė gjej gabimin nė kompjuterin tim.
Nė kėtė drejtim mė kanė ndihmuar shumė nga pjesėmarrėsit kėtu, por do tė veēoja postimin e dudee. Megjithatė, unė nuk arrita menjėherė tė gjej shkakun e shkyqjes sė kompjuterit tim, por munda tė konstatoj se, problemi qėndronte vėrtetė nė qarkullimin e pamjaftueshėm tė ajrit nė shtėpizėn (kutinė) e kompjuterit. Kėtė konstatova pasi hapa shtėpizėn, dhe e lirova sė paku nga pluhurat e mbledhura.
Por pasi mbylla shtėpizėn u pėrsėrit e njėjta gjė si pėrpara. Kompjuteri u shkyq ende pa startuar mirė.
Meqenėse shtėpiza e kompjuterit tim qėndron vertikalisht, ajo nė ballė ka njė kapak qė lėvizė poshtė lart, dhe mbulon gjysmėn e "fytyrės" sė kompjuterit. Nė anėn e epėrme tė kėsaj fytyre janė tė instaluara dy lloje tė CD dhe vendi pėr disketa. Nė anėn e poshtme nuk ka asgjė, por janė vetėm vrimat tė cilat lejojnė hyrjen e ajrit nė shtėpizėn e kompjuterit. Meqenėse ishte njė gjė e vetėkuptueshme, unė e kam lėnė kapakun e gjithmonė tė lėshuar poshtė, meqenėse mė rastis shpesh tė punoj me CD por edhe me Disketė. Por aty gjendet edhe pulla pėr sh/kyqje tė kompjuterit.
Por pikėrisht ky kapak kishte qenė problemi. Dje pasdite e ngrita kapakun pėr tė parė si duket pjesa e poshtme, sepse mendoja tė bėj disa vrima diku nė llamarinėn e shtėpizės, pėr tė mundėsuar qarkullimin e ajrit. Ngrita kėtė kapakun, dhe i vėrejta ato vrimat tė cilat kanė qenė aty gjithmonė, por unė nuk i kam vėrejtur nė mėnyrė krejt tė ndėrgjegjshme. Nė atė moment mė shkoi mendja se pikėrisht ky kapak mund tė ketė qenė problemi. E ngrita atė nė pjesėn e epėrme. Kyqa kompjuterin dhe ai punonte pa asnjė problem. Pastaj e kam kyqur dhe shkyqur nė forma tė ndryshme nga 15-20 herė, vetėm pėr tė eksperimentuar. Kompjuteri nuk u shkyq asnjėherė vetė.
Brenda kėtyre 24 orėve tė fundit (nėse nuk ėshtė shumė herėt pėr tė konstatuar), mund tė them se problemi ishte kapaku, i cili pengonte qarkullimin e ajrit nė shtėpizėn e kompjuterit. Pėr kėtė arsye kompjuteri nxehej dhe shkyqej vetė.
Edhe diēka. Tani, jo vetėm se nuk shkyqet kompjuteri, por mė nuk ka as dridhje tė monitorit.
Edhe njėherė, Ju falemnderit tė gjithėve pėr ndihmėn.
Pėrshėndetje
Pleurati
LIGHTS
13.02.2006, 19:37:00
Te uroj per qe e ke zgjedh problemin vetem diqka nese mundem te shtoj
Ti thua se nganjeher ende pa e dhez mir kompjuterin u shymte
kurse ne ket shkrimin e fundit thua qe nuk ka hy ajri dhe u nxeh kompjuteri
per pak sekonda ose minuta edhe ne qoft se nuk hyn ajr nuk nxehet kompjuteri
Me rrespekt
LIGHTS
Pleurati
14.02.2006, 21:39:00
Tungjatjeta e/i dashur LIGHT,
tė falemnderit shumė pėr postimin tėnd. Unė e mendoj se e kam kuptuar qasjen dhe vėrejtjen tėnde drejtė. Tė tė them tė vėrtetėn, edhe mua mė ka ngjarė si njė paradox, por pikėrisht kėtu qėndronte gabimi. Prandaj edhe kjo qė thua ti ėshtė gabim. Them gabim sė paku nė rastin e kompjuterit tim.
Mua mė sė shumti mė ka ndihmuar kjo fjali e dudee:"Sa per informimin tend, procesori mund te nxehet per te mos startuar brenda pak sekondave, pra edhe pse nuk ka startuar mund te jet nxehur per te u fikur. Mos harro se gjat startimit procesori eshte 100% i ngarkuar, pra kerkon rryme shume dhe nxehet shpejt. Pas startimit, procesori bie dikund rreth 1-2% shfrytezim, duke mbajtur sistemin gjalle dhe duke monitoruar kerkesat e ndryshme nga ana e perdoruesit. (perveq ne raste kur ruan dicka apo kur ti kerkon procesim te informatave nga ai)."
Dhe pikėrisht kjo fjali mė ka shtyrė qė tė bėj tė gjitha ndryshimet e mundshme nė kompjuterin tim. Dhe tani nuk kam mė probleme.
Unė sot e kam vėrtetuar kėtė praktikish, por herėn e parė pa qėllim. Pasi e kam kyqur kompjuterin, kapakun tė cilin e kam pėrmendur nė postimin e fundit e kam ngritur lartė, por ai ka rėnė disi vetė poshtė (me gjasė nuk kam rregulluar mirė), dhe shihe, kompjuteri u shkyq posa mendova se startoi mirė. Dhe menjėherė mė shkoi mendja te kapaku. Dhe ai vėrtetė kishte rėnė poshtė dhe i kishte mbuluar vrimat pėr ajrosje.
Kjo ėshtė e mundur qė tė jetė vetėm njė problem specifik nė kompjuterin tim, prandaj edhe nuk dua ta pėrgjithėsoj kėtė rast. Por nė rastin e kompjuterit tim kėshtu qėndron puna.
Me kėtė mendoj se sado pak ėshtė zbutur "paradoxi" tė cilin e ke vėrejtur ti nė shkrimin tim.
Pėrshėndetje
Pleurati
Copyright ©2007 albamatrix.com Tė gjitha tė drejtat e rezervuara.