PDA

Braktis arkiven dhe shih kėtė faqe nė dizajn standard : problem me Packard Bell

Gori
04.03.2006, 14:17:00
E kam nji problem si mund ti hap programet nga hardisku?

E kam nji PC Packard Bell kur e kam ble nuk ka pas cd pėr ti instalu programet. Normal PC vijnė edhe me CD me programe por ky i ka vetėm tė kopjume nė njė pjesė tė hardiskut e qė ėshtė e fshehtė pra nuk mund tė shifen as tė hapen, vetėm me CD spacial qė quhet Master cd. Pėr ta instalu pėr her tė parė ėshtė automatish. Por
Kur e kam instalu pėr her tė parė ėshtė dashur ta bėj edhe nji CD (Master CD qė unė nuk e kam bėrė) pėr ti hap programet nga hartdisku Tani windows ėshtė blloku dhe mė duhet ta ri instaloj. A ka dikush ndonji pc tė njejt qė tė ma qoj nji kopi te Master cd, ose a ka ndonji munsi tjetėr

Pc e kam ble qe nja 4 muaj ėshtė P4 2.99 GHz ka akoma ne shitje ne Fustė
ju lfalemnderit pėr pergjigjie. Tung

<font class=editedby>[ Ky afishim u ndryshua nga: Gori mė 2006-03-05 11:19 ]</font>

<font class=editedby>[ Ky afishim u ndryshua nga: Gori mė 2006-03-05 20:22 ]</font>

gentelmeni
04.03.2006, 14:29:00
Nuk e kisha shume te qarte,por nese te duhet CD per instalim te WIN XP PRO servicepack 2 atehere me shkruaj ne privat adresen tende dhe ta dergoje te henen me poste.

Nese deshiron Windows Vista apo WinXpPro Gold reloaded ose kete qe ka dale tani nga EgiptianHackers e qe pritet te del ne 2007 atehere t'i dergoje,por duhet te kesh DVD reader,sepse te gjitha i kam ne DVD,perveq asaj te pares qe e kam ne CD.

genti

Gori
04.03.2006, 16:44:00
<font class=editedby>[ Ky afishim u ndryshua nga: Gori mė 2006-03-05 20:22 ]</font>

urberari
05.03.2006, 15:52:00
Tung, nese e ke ble kompjuterin e ri prej shitores dhe nuk te ka ardh as ni cd me te,nuk ka problem. E para qe te del aty veq kliko per me vazhdu se um doket qe packard bellit nuk i vjen cd-ja per me instalu xp.

4ewer
06.03.2006, 23:16:00
Tung juve me probleme?

Edhe une e kam pas ket problem me Compaq tc1100, i cili per shkak te mnyres se perdorimit e te systemit, pra nuk shitet me cd/dvd driver, se osht i instaluem si standard win xp pro per tabletPc.
Keshtu gjat nji viti sa updates te mikrosoftit e sa programat iinstalova, dhe nji virus, ma qiti prej takti, dhe systemi nukfunksionojke si duhet.
E bleva nji cd/dvd burner external me USB cabel, dhe me tri cd originale qe i kishin ardh, desha me autoboot cd driver me reinstalu, po nuk funksionojke se cd/dvd burner nuk e akcepton prej msdosit mounting driver system por vetem prej original windows xp pro cd's, qe e bera download prej www.phaseddl.com (http://www.phaseddl.com) ne .rar komprest file, dhe e dekompreson ne .iso image, ku duhesh me bo nji org win xp disk, dhe me siguri qe do te kesh fat, veq provoje me i bo backup diku drivers e programat e kompjuterit, se perndryshe edhe kur ta instalojsh, disa gjana tani mujn mos me te funkcionue.

Veq mas pari te kisha kshillue qe kur ta ndezesh kompjuterin qe ta mbani te shypur F1 apo F2 deri sa te dal nji lloj menu i BIOS system dhe ta vezhgojsh se sa partitione i ka, nese dy athere klikoje qe te fillon prej aty ku osht i emruem me lloj emri "backup" apo "restore".

Nese sadopak windows hapen, kerkoje me explorer nji direktori qe kishte me u quejt "i368" dhe kliko ne file emer "setup.exe", "usetup.exe" apo "install.exe", apo veq kliko ne file exekutuese deri sa te dal ne faqe diqka e ngjashme "windows now vill install" etj.

Ops, nese nuk din gje per kompjuter, athere qoje mbrapa ku e ke ble, ose dikujt qe ka eksperienc me PC.

TRIMI009
19.03.2006, 14:41:00
Problem me Packard Bell ?
==============================================
Mire se ju gjeta !
============
Ju pershendes
============
Gori afishoj :
E kam nji problem si mund ti hap programet nga hardisku?

E kam nji PC Packard Bell kur e kam ble nuk ka pas cd pėr ti instalu programet. Normal PC vijnė edhe me CD me programe por ky i ka vetėm tė kopjume nė njė pjesė tė hardiskut e qė ėshtė e fshehtė pra nuk mund tė shifen as tė hapen, vetėm me CD spacial qė quhet Master cd. Pėr ta instalu pėr her tė parė ėshtė automatish. Por
Kur e kam instalu pėr her tė parė ėshtė dashur ta bėj edhe nji CD (Master CD qė unė nuk e kam bėrė) pėr ti hap programet nga hartdisku Tani windows ėshtė blloku dhe mė duhet ta ri instaloj. A ka dikush ndonji pc tė njejt qė tė ma qoj nji kopi te Master cd, ose a ka ndonji munsi tjetėr

Pc e kam ble qe nja 4 muaj ėshtė P4 2.99 GHz ka akoma ne shitje ne Fustė
ju lfalemnderit pėr pergjigjie. Tung

I nderuar Gori,sistemi i konfigurit te ri ne te gjitha kompanite komputerike tani per tani planifikojne qe te mos ju japine cd,per shakake te abuzimeve dhe te kursimet te hollave te nje kompanije,tani kur te blen komputer,ne vende se ti keshe disa programe dhe sistemin operative ne cd,...do ta keshe ne hard disk dhe prej atje duheshe te krijoshe siq e ceke edhe ti nje master Cd, dhe te gjitha softwaret do te duheshe vetevetiu te i transfersoshe ne cd te juaja ose sipas deshires ne dvd.

Sa i perkete kerkeses suaj une te kisha keshilluare qe te shkoshe te ajo firm qe e ke blere komputerin apo qe eshte si kujdestare e komputerit te juaj dhe te bisedoshe me sherbimin e konsumatorve te poasaj kompanije dhe mendoje se ata do ta dergojne nje master cd per juve,dhe kerkoje urgjent ,dhe mendoje se nuk do te hezitojne ata qe ta dergojne,por nuk e di ti shume pak informatata na tregova se cka ka pc e juaj,ti vetem ke thane se mu ka blloku, ndoshta ne kishime mundure me te ndihmuare dhe me rregulluare edhe pa pasure nevoje te i kontaktoshe sherbimin e konsumatorve per kete probleme,do te kisha shume kurreshtje te dija se cka nuk po te punon ne komputerin e juaj,na trego pak ma gjersishte apo po te pyse une sa per fillime disa dukuri elementare dhe shpresoje se do te na njoftone me gjersishte pytjet e mia jane keto:

A mundeshe me leshuare komputerin normale?

A mundeshe me filluare komputerin,dhe a po te paraqitet ndonje error aty apo cka nuk po te funksionone ose te pakten na shkruaj se cka po te thote ne ekran dhe shpresoj se kete probleme do ta rregullojne edhe ne, parase gjithashe, shpresoj se e keni rregulluare deri tash, por ne cofte se ende jo, atehere na njofto me gjersishte se cka paraqite komputeri i juaj qe nuk punone.

Ju pershendes TRIMI009

Gori
21.03.2006, 17:32:00
Po

Ju falemnderit te gjithve pėr gadishmėrin pėr ndimė

Problemin qe kisha e kam zgjidhė
dhe ishte fare i thjeshtė por mua mu desh tė humbė nji cop kohė tė hulumtoj ne internet dhe tė lexoj si ta aktivizoj sistemin nga hartdisku.

po ishte dashtė qė gjat starimit te pc ta shtyp F11 dhe pc starton nga hartdisku i fshehur dhe pastaj mund te instalosh win xp qė e ka mbrenda.
Tani besoj se sdo tė kam mė probleme.
edhe nji her falamnderit
informacionet qe mu dashėn i gjeta ne forumet gjermane.
Tung